Wandelprogramma

Het programma van de wandelvakantie is gevarieerd. In de directe omgeving van Aveiro zijn namelijk tientallen en verschillende wandelingen te vinden. In overleg met elkaar is van alles mogelijk. Hieronder een voorbeeldprogramma van de wandelweek.

Dag 1: Portugese platteland

De eerste dag bestaat uit een relatief vlakke wandeling in de buurt, op ongeveer 25 minuten afstand van de stad Aveiro. De wandeling gaat onder meer door de Portugese landerijen en deze wandeldag duurt in totaal circa 4 tot 5 uur. Er is alle tijd om de Portugese natuur te fotograferen. En natuurlijk gaan we koffie drinken in een typisch Portugees café.

Dag 2: Bergwandeling

De tweede dag gaan we de bergen in. Op zo’n dertig tot vijfenveertig minuten rijden zijn verschillende bergwandelingen met stijgingen en dalingen met bijvoorbeeld: rivieren, watervalletjes, hunebedden, bijzondere bloemen en kleine Portugese dorpjes. Deze wandelingen hebben altijd spectaculaire uitzichten. De tweede dag duurt circa 5 uur en vereist (enige) fitheid en conditie.

Dag 3: De lagune van Aveiro

Ook de derde dag kunnen we de bergen in of we gaan de lagune van Aveiro verkennen. Een fantastisch natuurgebied ten noorden van Aveiro. De lagune van Aveiro is een uniek en beschermd natuurgebied. Deze dag duurt circa 5 tot 6 uur. In dit waterrijke gebied zijn veel ooievaars, reigers, roofvogels en kleinere vogels te zien en te horen. En er is natuurlijk ook veel water: we lopen langs een rivier en door de lagune.

Dag 4: Wandeling langs de oceaan en door vissersdorpen

De vierde wandeling is een wandeling van circa 4 uur via een vlonderpad langs het strand en door een aantal oude Portugese vissersplaatsjes. Hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Of we gaan met de pont naar vissersplaats São Jacinto, waar aan de rand van het vissersdorp een natuurreservaat ligt. Bij de wandeling langs het strand of in het pittoreske São Jacinto gaan we lunchen bij een Portugees (vis)restaurant.