Recensies wandelvakantie

“De wandelvakantie in Aveiro was super. Ik heb genoten van de prachtige wandelingen, het lekkere eten en de gastvrijheid. Het was fijn dat we steeds gezamenlijk besloten welke wandeling we de volgende dag zouden gaan doen.”

“Aveiro en omgeving, daar hebben we gewandeld eind april en we hebben het gebied beter leren kennen. Peter is een goede, gezellige gastheer!”

“Heerlijke wandelvakantie met erg plezierige en kundige begeleiding en goed gekozen wandelingen. De opbouw in de wandelingen was uitstekend. Begonnen met een vlakkere wandeling met een goede lengte om de conditie en wandellust van de groep vast te stellen. Op basis daarvan werden de vervolgwandelingen uitgekozen in goed overleg met de groep. Het achterland van Aveiro biedt veel variatie en Peter kan goed adviseren over de te maken wandelingen. Als gids straalt het enthousiasme voor Portugal en de wandelingen er van af zonder te gaan overdrijven. Ook over Aveiro zelf kan Peter een dag vullen en goede restaurantadviezen geven.”

“Afgelopen vakantie heb ik doorgebracht in Aveiro en omstreken. Onder begeleiding van Peter heeft onze groep een 4-tal wandelingen gemaakt. Alle wandelingen waren super en daarnaast ook goed afgestemd onze groep. De wandelingen waren verschillend wat betreft de zwaarte, maar ook al ben ik geen getrainde wandelaar (en wat dat betreft was ik niet de enige) ik kon alle wandelingen zonder problemen meelopen. Het kostte echt wel enige inspanning, zeker als de wandeling begint met een klim…. De uitzichten, de dorpjes en mensen die je daar tegenkomt, alles oogt niet alleen prettig maar iedereen is erg vriendelijk. Peter is een zeer aimabele man, een fijne wandelbegeleider, weet veel te vertellen over wat er te zien is onderweg. De eerste avond in het appartement heeft hij de plannen voor de week met ons doorgenomen en voor we weg gingen werd de route van die dag besproken. Alles met elkaar een zeer geslaagde week, wat een fijn land en wat een aardige mensen, zoals Brenda zei: “Strik erom en meenemen!”.”

“Herfstvakantie 2016, mooi wèl in de korte broek. Dat kan in Portugal! Weliswaar ook daar af en toe wat regenachtig, de temperatuur was zodanig dat je prima met blote benen kon lopen. Eenmaal aan de wandel werd ik snel genoeg warm. In die week 4 prachtige, zeer gevarieerde wandelingen gemaakt. Gevarieerd in lengte, helling en omgeving. Langs rivieren, over een berghelling (wel wat frisjes!), door dorpjes en door velden. En dat alles onder de uitstekende begeleiding van Peter, onze gids en gastheer. Met de nodige humor en de prachtige uitzichten had ik niet het gevoel dat het erg vermoeiende wandelingen waren. Peter wist op (bijna) alle vragen meteen een antwoord en zo niet, zocht ie het op of vroeg het aan de 1e de beste Portugees die we troffen. Ik heb een heerlijke week gehad! Ontspannen en steeds het gevoel dat Peter zoveel mogelijk rekening met iedereen hield. Samen met de andere luitjes van de groep in een ruim en toch knus appartement. Met een zeer ruim uitgeruste keuken. En…. wat ik echt super vond: in die week werd ik 50 en heel attent: slingers “in the house”. Hoe compleet wil je het hebben!? Kortom een aanrader!”