Venetië van Portugal

Het Venetië van Portugal, zo noemen de Portugezen liefkozend hun Aveiro. De gemeente houdt het tegenwoordig op Cidade dos Canais: stad van de grachten. En de sfeer in de stad wordt inderdaad beïnvloed door de grachten, het omliggende water van de lagune en de kleurrijk beschilderde boten – de moliceiros – die hier rondvaren.

Altijd wat te doen in Aveiro

Naast een rondje door grachten, is er ook van alles te doen en te zien in en rond deze relatief onbekende Portugese stad. Een greep uit het aanbod: restaurants, cafés, kledingwinkels, festivals, theater, bioscoop, muziek, winkelcentra, architectuur, natuur en musea.

Centrale ligging

En ook voor een stedentrip is Aveiro een ideale standplaats. Binnen een uur sta je in Porto, Coimbra, Leiria of Viseu. Maar ook zo in (beschermd) natuurgebied. Langs de lagune van Aveiro zijn vele wandelingen te maken en de montanhas van de Caramulo en Arada lonken in de verte. En op tien kilometer afstand van de stad ligt de machtige Atlantische Oceaan. Dus dat betekent: zon, zee, surfen en strand. Héél veel strand.