Surfen in Portugal

Surfen in Portugal. En of dat kan! Eén van de voordelen van de ligging van Aveiro aan de Atlantische Oceaan is de aanlandige wind. Perfect om te surfen. Het surfseizoen duurt ook nog eens heerlijk lang.

Surfen in het voorjaar

Als de zon écht begint te schijnen – zo ergens begin april – stijgt de temperatuur al snel naar lente-achtige temperaturen. Dan worden ook de meeste watersporters actief. Een wetsuit is geen overbodige luxe, want het zeewater ligt dan nog op een graad of 15. Misschien 16. En een half. Best fris dus. Maar de lucht is veelal strakblauw en de golven zijn fantastisch.

Surfen in de zomer

In de warme Portugese zomermaanden is de wind aan de kust in Midden-Portugal aangenaam verfrissend. Daardoor ligt de temperatuur overdag zo tussen de 24 en 30 graden. Heerlijk. Ideale omstandigheden om te surfen. En daarna rustig bij te komen met een drankje en de zon zien zakken in de oceaan.

Surfen in de nazomer

En in de nazomer, ik heb het dan over de maanden september en oktober, is de oceaan opgewarmd door de zomerzon. Zelfs in deze maanden haalt het kwik overdag nog makkelijk 25 graden. Kortom… ook dan perfecte omstandigheden om te surfen.

Surfen in Portugal. Fantastisch, vrijwel het hele jaar door. Wat een land!