Strand van São Jacinto

Het strand van São Jacinto is een perfecte aanleiding voor een dagtrip.

Waarom? Omdat je net voorbij Jardim Oudinot op de pont kan stappen, die je met vijftien minuten varen naar de overkant brengt. En dan ben je in São Jacinto, een Portugees dorpje bestaande uit vissers, vissersbootjes, een handvol visrestaurants en een militaire vliegbasis. De buslijn tussen Costa Nova en Aveiro kent een variant naar São Jacinto, halte: Forte da Barra. Een retourticket koop je in de bus voor circa € 7 per persoon. Dat is inclusief twee maal de oversteek met de pont, bemand door tanige Portugese mannen met klassiek anker-tatoeage.

Het strand van São Jacinto

Het strand van São Jacinto is een mooi, breed strand met zacht goud-geel zand. Dit strand is pak ‘m beet twintig minuten lopen vanaf de aanmeerplek van de pont. Doe het rustig aan en slenter je langs de vissers, maak je hier een daar een fotootje en drink je een kop koffie (je bent op vakantie, nietwaar?). Dat doen wij ook altijd en dan duurt het wat langer natuurlijk, voordat je bij het strand bent.

Het strand kan je niet missen. Je loopt de pont af, slaat rechtsaf de boulevard op en na een stuk of drie pastelarias en twee visrestaurants ga je linksaf. Hier staat een bordje ‘praias’. En dan rechtdoor. Je loopt langs een voetbalstadion en dan zie je in de verte de duinen al opdoemen. Een deel van het strand is in het hoogseizoen bewaakt door professionele strandwachten.

Vergeet de fotocamera en zonnebrand niet!