Restaurants, bars en muziek

Aveiro heeft tientallen (lunch)restaurants, terrassen, barretjes en – jawel – ook een poppodium, waar regelmatig concerten zijn. Hier volgen enkele tips voor restaurants, bars en muziek in Aveiro.

Lunchen

Portugezen houden van lunchen buiten de deur. En in Aveiro – zoals overal in Portugal – zijn daar heel veel mogelijkheden voor. Ga eens bij Mercatu of Cais 3 op het (zonnige) terras lunchen, naar Magestik, Selectarte of onze Brazilaanse vrienden van Arte & Café.

Restaurants

De Portugese variant van ‘tapas’ heet ‘petiscos’: uiteenlopende (kleine) gerechten om te delen. Heerlijk en te bestellen bij onder meer Tasca do Sal, Cais da Tosca en Giz food & drinks. Bij Marinhas en bij Mercado do Peixe eet je de verste vis. Vis, maar dan in de vorm van sushi, is om te smullen bij Subenshi. En bij Churrasqueira do Mercado eet je de beste kip piri piri. O Batel is één van onze favoriete restaurants. En het vegetarische restaurant Musgo is erg goed en een bezoek meer dan waard. Net als Rebaldaria. Vooruit, nog eentje dan: PizzArte.

Bars

Barretjes met diverse soorten bier zijn onder meer: The Iron Duke, Kitten’s Irish Pub en Må Ideia. En op het dakterras van Maria Lounge Bar heb je uitzicht en zon. Als die schijnt natuurlijk. En een ander zonnig terras in de stad is die van Morgan & Jacob’s Guesthouse. En om de hoek van ons ruime en comfortabele appartement kan je darten en voetbal kijken bij Café Mania.

Muziek

Mercado Negro heeft naast een mooie bar (en uitzicht op één van de Aveiriaanse grachten) ook concerten, veelal in het weekend. Concerten zijn niet alleen voorbehouden aan het theater van Aveiro, maar ook bij het hippere Avenida café – concerto. En bij Toc’aqui Bar draaien ze veel jaren ’80 en ’90 muziek. Heerlijk!