Portugese muziek

Portugal bestaat muzikaal gezien natuurlijk niet alleen uit fado met haar saudade. Ben je gek! Er is veel meer Portugese muziek, die lekker in het gehoor ligt.

Portugese muziek

Met de autoramen open is het zomers heerlijk toeren met onze vrolijke vrienden van Quinteto Académico door de luidsprekers. Ze bestaan al wat langer, maar kennen zo nu en dan een revival. Of luister eens naar de eigenzinnige klanken van Oquestrada. Deze Portugezen zijn trouwens ook buiten de landgrenzen bekend aan het worden. En Os Azeitonas hebben we onlangs nog live gezien in Casa da Música. Ze hebben een kneiter van een zomerhit gehad gehad met het nummer Ray-dee-oh. Voor ons is de muziek van deze Portugese bands pure pre-ontspanning op weg naar het strand. Net als de muziek van The Legendary Tigerman. Even knallen met scheurende gitaren en het volume op hard.

Hip & happening

En soms lopen we zomaar een leuke band of zanger tegen het lijf, zoals The Weatherman. Hij trad op in Ílhavo tijdens het jaarlijkse festival Rádio Faneca. Weatherman is een bijzondere man en performer. Hij schrijft, produceert, zingt en begeleidt zijn eigen liedjes, die klinken naar de jaren tachtig. Daar weet hij een lekker los sfeertje mee neer te zetten. En ook opvallend, hij heeft een heel slecht geknipt kapsel.

Helemaal hip dus. In Portugal.