Dagtrip naar Porto

Vanuit Aveiro ben je met een uur in hartje centrum Porto. Een dagtrip naar Porto is dan ook snel gepland.

Dagtrip naar Porto

Met de trein is het ook nog eens een fluitje van een cent. Je stapt in en na een mooie route (o.a. langs de kust) weer uit op het mooie treinstation Porto São Bento. En dan kan het slenteren direct beginnen. Door het treinstation zelf, want er is veel te zien en te bewonderen in dit 100 jaar oude gebouw. Voor de treinprijs hoef je het ook niet te laten, want het goedkoopste treinkaartje kost 3 euro 65 voor een enkele reis per persoon.

In Porto is veel te doen en te zien. De stad ligt aan de rivier Douro. Aan de promenade zijn tientallen terrassen. Er zijn barretjes, restaurants, cultuur, winkels, een voetbalclub van naam en natuurlijk: Port. Vanuit de stad gezien liggen alle grote Porthuizen aan de overkant van de Douro gebroederlijk naast elkaar. En geloof me, van een glas goede Port word je gelukkig. Wellicht een kort moment, maar wie het kleine niet eert…

Ronddwalen en hapje eten

Het is daarbij fantastisch ronddwalen door de nauwe straatjes met verrassende winkeltjes, hoekjes en bijzondere panden. Hier hangt de was buiten te drogen, kom je auto’s tegen waarvan je dacht dat die niet meer reden en kan je met z’n tweeën in hartje centrum lunchen voor nog geen 15 euro.

Waar? Bij Casa Lopes in de Rua Fonte Taurina bijvoorbeeld. Een dagtrip Porto. Een extra feestje in de vakantie.