Handige reistips

Vlieg je op Porto, dan volgen hier enkele handige reistips:

  1. Ben je niet direct gebonden aan een bepaalde reisdag, kijk dan eens naar de tijden en tarieven van een dag (of twee) eerder of later vliegen. Dat kan zo maar enkele tientjes schelen.
  2. De luchthaven van Porto is klein en overzichtelijk in vergelijking met Schiphol. Na de landing sta je ongeveer 25 minuten later buiten. Op het vliegveld van Porto kan je geld pinnen, koffie drinken, een broodje eten, een huurauto regelen (diverse aanbieders) en met de metro of taxi verder reizen.
  3. Net voordat je de ontvangsthal inloopt, staat er een medewerker van het vliegveld die plattegronden van Porto uitdeelt. Gratis. Handig ook dat het metronet op deze plattegrond is aangegeven. Aanpakken dus die plattegrond!
  4. Huur een auto bij een gerenommeerd verhuurbedrijf, zoals: Budget, Hertz, Europcar, Guerin of Avis. Uit ervaring weten we dat de goedkope aanbieders agressieve verkooptechnieken hanteren. Ook schrikken ze niet van financiële addertjes onder het gras en dan blijkt goedkoop aan de afhaalbalie opeens duurkoop.
  5. De verhuurauto’s worden uitgegeven op circa 5 minuten afstand van het vliegveld. Je wordt met een busje van de betreffende verhuurmaatschappij gebracht. (Deze busjes stoppen rechts van het midden bij de uitgang van het vliegveld, het logo op de bus verraadt het verhuurbedrijf.) Je wordt met bagage en al (gratis) vervoerd naar het uitgiftepunt van je huurauto.
  6. Goedkoop op (mini)vakantie of een lang weekend weg? Boek eens een vliegticket in het laagseizoen. Retourtickets voor de maanden november, december, januari, februari en maart zijn al te boeken vanaf € 65 per persoon.
  7. Overweeg het openbaar vervoer in plaats van een huurauto. Het openbaar vervoer in en tussen de Portugese steden is goed geregeld. Plus: de prijzen zijn erg vriendelijk en je vermijdt de tol en parkeergedoe. En je ziet nog eens wat van het landschap.
  8. Vergeet de zonnebrandolie niet! Pak het in of koop de olie ter plekke. De zon schijnt feller en is krachtiger in Portugal. Ook in de winter. Goede bescherming (vergeet ook de zonnebril en bedekkende kleding niet) voorkomt een geïrriteerde huid of erger.